Tänään kävi Design Talojen talomyyjä meillä. Tai tämä visiitti venyi kaikkiaan 3,5 tuntiseksi, joten melko paljon saatiin asioita pähkäiltyä. Heti alkuun kävi selväksi, ettei DT:hen voi puhkaista reikää portaille. Eli mikäli alakerran tekisi, pitäisi käynnin tulla yläkertaan erikseen. Tai mikäli sen reiän haluaa puhkaista jäisi LVIS-suunnittelutkin meidän harteille. Tässä kohtaa totesimme, että menee liian haasteelliseksi, jos sitä yläkertaa sorkkii monelta taholta, kun tarkoitus olisi päästä helpolla... Niinpä sitten saatiin tarjous Hailuoto 153A:sta, joka tehtäisiin ihan sellaisenaan kuin on ja pihalle tehtäisiin erikseen Ahvenisto autotalli (joko kahden auton talli tai yhden talli ja yhden katos). Hinta muodostui ihan meille sopivaksi, ainut vain on, että pihaa pitäisi tasotella, jotta DT pääsisi aloittamaan työt sepelin päältä. Tai vaihtoehtoisesti pitäisi teettää esimerkiksi Rautaruukin RD paaluilla paalutukset ja sen päälle ontelolaatat ja DT jatkaisi sitten tästä. Mies yritti tänään selvitellä mitä tuo paalutus toisi lisää hintaa, mutta Toijalalaisesta firmasta ei oikein sanottu muuta kuin, että he tekevät sen mitä joku muu on suunnitellut ja hinta riippuu kovastikin eri asioista.

Palataanpa vielä päivän neuvotteluihin. Saatiin hienosti tietää mitkä muutostyöt maksaa ja mitä taas voidaan muuttaa ilman kustannuksia. Esimerkiksi kuistia lippoineen voidaan siirtää toiselle laidalle kustannuksetta, samoin ikkuinoiden ja ovien paikkoja voidaan vaihtaa. Olkkariin vaihdettaisiin yhden ison ikkunan tilalle 2 pienempää, joten ikkuna pinta-alaa tulisi enemmän. Tälle tulisi kustannusta vähän, kustannus taisi olla samaa luokkaa, mitä pariovien saaminen meidän makkariin... Iso nippu saatiin esitteitä mm. Topi-keittiöiden kuvasto jne. Tässä kohtaa kuitenkin on jotenkin vaikea pähkäillä mitä talon sisälle haluaa, kun ei tiedä saadaanko tuota taloa siihen teetettyä. Joka tapauksessahan joutuisimme tekemään poikkeuslupahakemuksen, mikäli päädymme 1 kerroksiseen taloon.

Iltapäivä käytettiin sitten pähkäilyihin, että mitäpä tehdään ja mistä ihmeestä aletaan selvittelemään tätä. Jossain kohtaa päädyttiin sitten yrittämään kerran vielä, josko Kannustalojen edustaja haluaisi keskustella meidän kanssa (Tampereen seudullahan on 3 edustajaa. Viimeksi kun yritimme 1 oli kiinni kuukauden, 1 vastasi ensimmäiseen sähköpostiin höpöhöpöä ja 1 ei vastannu puhelimeen.). Tällä kertaa ensimmäisestä paikasta saatiin kiinni ja ensi viikon tiistaille on sovittu neuvottelut.