Tänään on ollut juoksua paikasta toiseen. Aamulla hoideltii päiväkodissa kuopuksen varhaiskasvatuskeskustelun ja sen jälkeen vauhdilla Ko-tiin. Siellä sitten vierähti pidempikin aika, kun viilattiin sopimuksen pykälät kuntoon. Lopuksi sitten pistettiin nimet paperiin ja sen jälkeen saatiin heti kuvat naapurikuulemista varten sekä rakennuslupapiirustukset tarkastettavaksi.

Tältä talomme näyttää:

Ko-dista matka jatkui Orivedelle tontin ostamista varten. Sekin hoitui suht mukavasti ja oli kiva nähdä livenä maankäyttöinsinööri, jonka kanssa on vaihtanut viimeisten kuukausien aikana huomattavan monta sähköpostia. Palvelu oli todella ystävällistä. Valitettavasti rakennustarkastaja oli poissa toimistolta, niin ei tavattu häntä.

Kaupungintalolta ajettiin tietysti tontille, jossa käveltiin pienessä tihkusateessa tontin rajat ympäri ja tutkailtiin kaadettavien puiden määrää. Reilu parikymmentä mäntyä kaatuu sitten viikon päästä. Tontillamme on kuulemma tänään aamupäivällä käynyt jo Ko-dista joku mittaamassa maastonmuotoja. Hetkeen emme olleet tontilla käyneet, niin yllätys oli aikamoinen, kun tien toiselle puolelle oli tehty pohjatyöt. Vielä suurempi yllätys ehkä oli se, että näyttivät käyttävän meidän tonttia varastona, kun siellä oli tälläkin hetkellä putkia parkissa ja olipa siellä joku kaivinkonekin varmaan ollu parkissa jäljistä päätellen. Omalla tontillamme on kivasti tilaa varastoida rakennustarvikkeita, naapurilla ei todellakaan sitä ole...

Ennen kuin lähdimme kotiin poikkesimme vielä rajanaapurille - sille ainoalle, jolle rakentamisestamme pitää edes informoida. Meillä kävi hyvä tuuri, että perheen äiti oli kotona ja saimme samantien nimen paperiin. Mukava oli tavata naapuri ja jutella hetken aikaa asioista. Hänkin oli sitä mieltä, että kannattaa kaataa kaikki puut vaan pois, jotka voi, koska tuulella ne hujot männyt huojuvat todella paljon. Naapurimme luota ajoimme vielä Ko-tiin viemään naapurin kuulemisen sekä tarkastamamme piirustukset, joten rakennuslupa voidaan meidän puolesta hakea piakkoin.

Tässä vielä tontin asemointia:

Tuosta näkee, että sinne tontille jää oikein kivasti tilaa vielä puutarhallekin :)