Tällä viikolla on sähköpostiin tippunut erilaisia kuvia talostamme - sähkösuunnitelmaa, lvis-kuvia, lattiakaapelikuvia ... tänään sitten oli suunnittelupalaveri Ko-dissa liittyen näihin. Kokonaisuudessaan siellä meni yli 2,5 tuntia! Sinä aikana käytiin läpi rakentamiseen liittyviä asioita, siis lupia, liittymäsopimuksia yms pikaisesti sekä arkkitehtisuunnitelman "kukkasia". Arkkitehtisuunnitelmasta lähinnä mietittiin sitä takan viereistä tasoa (johon sähkösuunnittelija oli onnistuneesti piirtänyt työpistevalaisimen, mihkähän se sen olis kiinnittäny...) ja sitä miten korkea seinäke siihen tehdään. Viikonlopun ohjelmassa on nyt sitten sen asian pähkäileminen - paljonko on sopivasti, ei liikaa, mutta ei liian vähääkään. Toinen mitä mietittiin arkkitehtisuunnitelmista oli käyttöullakon luukun sijainti. Päädyttiin kuitenkin pitämään se edelleen makkarissa.

Rakennesuunnitelmiakin käytiin läpi ja meiltä kysyttiin mielipidettä jäykistävistä väliseinistä. Ei me olla pähkäilty vielä niin pitkälle, että tuossa talossa tehtäisiin joskus radikaaleja ratkaisuja ja kaadettaisiin seiniä, joten mennään heidän suunnitelmien mukaan - eiköhän ne ollut kuitenkin ne toimivimmat ratkaisut tässä asiassa.

Sen jälkeen käsiteltiin LVI-asioita. Helpohkosti meni nekin. Ihanaa, kun joku oli valmiiksi miettinyt ne asiat ja osasi perustellen esittää, että miksi mikäkin ratkaisu on hyvä.

Sähkösuunnitelmien kanssa saatiinkin sitten käytettyä aikaa varmaan reippaasti yli tunti. Oltiin sitä kotonakin pähkäilty ja merkattu omat ajatuksemme, mutta silti siellä vielä tehtiin muutoksia, kun porukassa mietitiin, että mites tämän asian kanssa sitten. Suurin muutos mikä tehdään, on maalämpösysteemeille varaus. Laitetaan perustusten alle valmiiksi putki. Jos siis joskus vaihdetaan siihen. Todella hyvä, että asia tuli puheeksi tänään! Kuivausrumpu ja pyykkikone on ajateltu vierekkäin, mutta jos maalämpöön joskus siirrytään, tulevat nämä laitteet päällekkäin ja maalämpömasiina sitten kuivausrummun viereen - onneksi kodinhoitohuoneessa on tilaa. Annettiin meidän mietinnät pihan valaistuksesta - tai siis valojen paikoista. Saadaan nekin sitten hoidettua samalla kertaa, eikä tarvi erikseen itse järkätä sähkäriä sinne.

Näissä tunnelmissa Itsenäisyyspäiväviikonlopun viettoon. Edelleen olemme olleet todella tyytyväisiä Ko-dista saamaamme palveluun.