Onkohan milloinkaan laskun saaminen tuntunut niiin hienolta kuin eilen? Kuten aikaisemmassa kirjoituksessa kerroinkin, luulimme homman olevan seis pakkasten vuoksi. Lasku kuitenkin kertoi, että autotallin sokkeli on muurattu. Pakkohan sitä oli lähteä katsomaan! Niinpä sitten tänään ajelin lasten kanssa tontille, jonne miehen työkaverit ystävällisesti miehen tiputtivat :)

Totta tosiaan, edistystä oli havaittavissa. Tokihan kesällä tapahtuisi nopeampaa nämä asiat, mutta pitää muistaa, että viimeiset kaksi viikkoa on tosiaan ollut se -20 astetta...

tästä kuvasta näkee hyvin myös, että ovat laittaneet myös styroxia tuonne sokkelin sisäpuolelle. Ihan vähän oli muuraukset kesken.

Talonkin sokkeleihin oli styroxit kiinnitetty.

Sokkelin ulkopuolelle on kiinnitetty huopa. Autotalli kuvissa ei huopaa näkynyt, vaikka sinnekin sitä oli jo laitettu.

Tontilla oli isot kasat noita styroxeja (tässä näkyy vain pieni osa) ja niitäkin vähän kasailtiin, kun tuuli oli jo heitellyt ympäriinsä. Taustalla näkyvä iso oranssi möhkylä on vesitankki.

Vesitankin vieressä oli epämääräinen kasa noita oransseja "patjoja" ja niiden alta kajasti valo. Pähkäiltiin, oliko valo sinne unohtunut, vai oliko siellä joku lämmityssysteemi. Mies sitte soitti vastaavalle työnjohtajalle ja kyseli asiasta. Tankin lämmitys oli tosiaan hajonnut ja niillä oli joku systeemi viritettynä. Samalla kuultiin vähän aikatauluista. Ensi viikolla tehdään sisätäytöt. Seuraavalla viikolla tuleekin sitten jo kattoristikot ja seiniä varten puut! Mies kyseli myös, että ovathan nyt tehneet sen läpiviennin khh:n kohdalle sitä maalämpövarausta varten. Ettei sitten tarvi ruveta taloa hajottamaan, jos haluaisi maalämpöön siirtyä. Tääpä tyyppi ei sitten tienny koko asiasta yhtään mitään. sähkösuunnitelmissakin asia on otettu huomioon...  Autotallin osista sovittiin, että katellaan niitä sitten vähän myöhemmin, kun tontilla on tilaa. Tosi asiahan on, että vaikka meillä on todella iso tontti, ei siellä tällä hetkellä ole juurikaan paikkaa, mihin tavaraa laskea, kun niitä kivilohkareita on ihan joka puolella.

Toivon myöskin nyt saavani kommentteja liittyen huippuimuriin. Meille kuuluu pakettiin Vilpe ja kun kyselin, että sopiiko Vilpe ja valitsemamme liesituuletin yhteen, ei meille osattu vastata muuta kuin "nooh, ne on vähän epävarmoja käytössä, aika paljon olemme hyvittäneet noita huippareita ja asiakkaat on sitte laittanu moottorillisen liesituulettimen". Meitä kuitenkin kiinnostaisi tuon huipparin laitto, mutta olisi kiva kuulla, jos jollain on ollut tuollainen Vilpe. Onko ollut toiminta varma vai jäätyykö talvisin? Hyvä vai huono valinta?