Eilen siis soittivat, että ovat vähän aloittaneet ja poranneet reikiä. Tänään oli töiden jälkeen pakko ajaa tontille katsomaan, miltä ekan päivän räjäytysten jälkeen näyttää (klo oli 16.40 eli 1 h 40 minuuttia auringon laskun jälkeen = melko pimeää). Matkalla Juho soitti, että siellä tontilla on vieläkin kaivuri hommissa. Siinä vaiheessa, kun me päästiin tontille, oli hommat kuitenkin jo lopetettu ja työmiehet lähteneet.

Jokainen voi olla eri mieltä siitä, että onko tämä ihan vain "vähän" aloitettu:

(jos joku erottaa, niin minä seison tuossa vasemmassa laidassa. Tämä kohta on siis tontin ylälaidan tasaista aluetta, joka ei enää ollut lainkaan tasaista)

(näkymä keskeltä tonttia ylöspäin)

(aikamoinen kasa rengasmattoja)

(autotallin kohdalta oli räjäytettykin)

(ja tässä näkyy niitä porattuja putkiakin)

Jos tuli meille yllärinä maatöiden aloitus, niin se oli sitä myös rakennusmestarille (Ko-dista siis tämä heppu). Aloituskokous on siis edelleen pitämättä. Rakennusmestari oli jo vähän silleen, että hän lomailee ens viikon, ja soittaa huomenna, että homma seis, ette tee mitään ennen ku lupa annetaan tekemiselle. Tyhmäähän se on noita tuolta passittaa poiskaan, kun kerran vauhtiin ovat päässeet... ei varmaan ihan ilmaista ole viedä vehkeitä pois ja taas tuoda parin viikon päästä. Rakennusmestari lupaili nyt sitten tulla lomiltaan käymään tuolla ensi viikon tiistaina. Räjäytyksiä ei oltu tehty kuin vasta autotallin kohdalla, kaikki muu on kaivurilla kaavittu. Yllätyttiin miten syvälle talon kohdalta pääsi pelkästään kaivamalla, vaikka kyllä sielläkin räjäytyshommaa riittää.