Valvojamme siis pyörähti huhtikuun viimesellä viikolla tontilla katsomassa autotallin runkoa, tutkaili talolla ja katottiin maanrakennuksen jälkeä. Tänään sitten oli palaveri Ko-Ti toimistolla, paikalla oli mieheni, valvojamme, maanrakentaja (Haavisto) ja Ko-dilta Kortesmaa kohteemme vastaavana mestarina. Palaverin lähtökohta siis oli se, että tontiltamme vietiin talvella todella paljon maata ja silloin meille sanottiin, että maata täytyy viedä vielä lisääkin pois, kun ei tule mahtumaan tontille (silloin siis oli lunta, eikä ihan pystynyt hahmottamaan kokonaisuutta.

Palaveri oli edennyt kuulemma oikein hyvässä hengessä ja sopuun oli päästy asian hoitamiseksi. Heinäkuun loppuun mennessä maanrakentaja toimittaa tontillemme lisää maata ja tasoittaa maat. Samaten pihatie siirretään sinne, jonne se kuuluu (nyt on vähän liian jyrkkä). Olemme hyvin tyytyväisiä tähän ratkaisuun.

 

Iltapäivällä mies pähkäili miten sijoittaisi kesälomansa (joka siis on tarkoitus viettää raksalla). Todettiin, että kannattaa vielä kysäistä vastaavan mestarimme käsitystä aikatauluista. Kuten lauantaina jo kuulimme työmiehiltä, alkaa homma piakkoin olla paketissa kirvesmiesten osalta. Kortesmaa arvioi, että kolmisen viikon päästä olisi valmista sen osalta ja sitten paikalle tulisi maalari tekemään tasoitukset ja pohjamaalaukset sisäseiniin. Sen jälkeen talo jo luovutettaisiin meille sisustustöitä varten. Nyt jäimme pähkäilemään, että voisimme ehkä ostaa laatoitustyöt vielä Ko-dilta, nopeuttaisi meidän hommaa aika lailla.